Tezcan, unun dar gelirli kesimlerin temel gıda maddesi olduğuna vurgu yaparak, un üreticilerinin ekmek fiyatlarının artmasını engellemek için politikalara destek vermesinin enflasyonla mücadelede önemli bir katkı sağladığını ifade etti.
Buğdayın ton fiyatının dünya genelinde 220 dolar seviyesindeyken Türkiye’de 320 dolara ulaştığına dikkat çeken Tezcan, çiftçilerin üretimden kopmaması için desteklenmeleri gerektiğini belirtmiştir. Ancak, bu desteklerin alım fiyatlarına değil, devlet desteklerinin artırılması yoluyla yapılmasının daha yerinde olacağına dikkat çekti.
Tezcan, buğday alım fiyatlarının 9 lira 35 kuruş seviyesinde olduğunu ve bu fiyatın üzerine ilave bir artış olmaması gerektiğini düşündüğünü belirtmiştir. Aksi takdirde, bu artışların ekmek fiyatlarına yansıyarak düşük gelirli kesimi zorlayabileceğini ifade etti. Buğday fiyatlarının 9.5-10 lira arasında dengeli bir seviyede olması gerektiğini savunan Tezcan, bu fiyatın üzerine çıkacak her zamının ekmek fiyatlarına yansıyacağını ve düşük gelirli kesimin bu durumdan olumsuz etkilenebileceğini belirti.